Wat kan
ik met
een taxatie?

Banken en andere geldverstrekkers vragen steeds vaker om een taxatierapport van de door hen gefinancierde objecten. Maar de informatie die een goede taxatie biedt, is ook een goede basis voor interne besluitvorming en om te kunnen sturen op vastgoed. Met de juiste waardes en onderbouwingen kunnen zorgorganisaties weloverwogen keuzes maken.

3 redenen voor een taxatie

1.

Voor het succesvol sturen en ondernemen met vastgoed

Een waardebepaling kan ook dienen als adviesrapport voor interne besluitvorming en om te kunnen sturen en ondernemen met vastgoed. Het rapport brengt namelijk sterke punten, kansen, uitdagingen en bedreigingen van vastgoed in kaart.

2.

Voor banken en andere geldverstrekkers

Banken en andere geldverstrekkers vragen door veranderende wetgeving vaker om een taxatie van de door hen gefinancierde objecten. Banken verdelen zorg gerelateerd vastgoed nog in cruciaal en niet-cruciaal en dus commercieel vastgoed. Commercieel vastgoed moet op termijn één keer per jaar in plaats van één keer in de drie jaar getaxeerd worden.

3.

Voor de overheid

De overheid verwacht dat er steeds professioneler met vastgoed wordt omgegaan, ook in de zorg. Weten waar de financiële risico's zitten van vastgoed geeft informatie waarop u kunt sturen. Ook in het kader van Goed bestuur in de zorg is dit belangrijk.